Mitä tarkoittaa ylikerroin?

Arm-wrestling

Kun tutustuu vedonlyöntimaailmaan, huomaat, että ylikerroin on usein toisteltu termi. Kaikki pelaajat haluavat löytää ylikertoimen. Ylikerrointa kutsutaan voittavan vedonlyönnin avaintekijäksi, mikä tietenkin kuulostaa hienolta. Mikä tämä ylikerroin oikein on, ja mitä on ylikertoimen pelaaminen?

Ylikerroin on kerroin, mikä on suurempi kuin sitä vastaavan todennäköisyyden käänteisluku. Toisin sanoen, ylikerroin tarkoittaa suhteettoman suurta kerrointa todennäköisyyteen verraten. Jos siis lasket jonkun urheiluottelun, vaikkapa Ilves–HJK-ottelun 1×2-prosenteiksi 40-20-40, tarkoittaa se sitä, että mielestäsi 20 prosentin todennäköisyydellä tulee tasapeli (x), Ilves voittaa 40 % todennäköisyydellä, ja että HJK voittaa 40 % todennäköisyydellä. Reaalikertoimet ovat siis Ilvekselle 2,5, tasapelille 5 ja HJK:lle 2,5. Jos jollain sivustolla tarjotaan Ilvekselle tuohon otteluun kerrointa 2,7, tarkoittaa se sitä, että tuohon kannattaa sijoittaa rahansa. Kyseessä on ylikerroin, mitä nyt pääset testaamaan. Alikertoimet kannattaa tietenkin jättää rauhaan.

Ylikertoimien etsiminen

Jotkut lyövät vetoa ammatikseen. He pyrkivät tietenkin voitolliseen vedonlyöntiin, eli metsästämään näitä ylikertoimia. Ammattivedonlyöjät toimivat eri tavalla kuin satunnaiset pelaajat, jotka saattavat pelata vain suosikkijoukkuettaan, tai ehkä jopa aina samaa riviä luottaen sattumaan.

Ylikertoimia ei kuitenkaan niin vain löydä. Vedonlyöntitoimistotkin yrittävät tehdä voittoa, joten ne seuraavat urheilumaailmaa tiiviisti. Heillä on käytössään alan asiantuntijat ja kaiken maailman matemaattiset ja teknologiset järjestelmät kertoimien laskemiseen. Siitä huolimatta, joskus voi yksittäinen pelaaja olla fiksumpi tai tietävämpi kuin vedonlyöntitoimisto. Ammattimainen tai pelaamiseen sitoutunut harrastelijapelaaja voi seurata joitain kohteita niin tarkasti, että hänen tietonsa siitä ylittävät vedonlyöntitoimiston tiedot. Huolellinen taustatyö pitää sisällään pelaajien viime hetken kunnon ja mahdollisten vammojen selvittämisen, minkä lisäksi kannattaa tutustua siihen, miten joukkueiden edelliset keskinäiset ottelut ovat sujuneet. Kaikki asiantuntijuus ja sisäpiiritieto on hyödyksi. Vedonlyöntitoimisto ei välttämättä tiedä kentän ulkopuolisista tapahtumista, joilla voi olla merkitystä joukkuehenkeen. Jos sinä tiedät, käytä ihmeessä tieto hyödyksesi! Ehkä osaat joukkueen kotikieltä, ja pystyt seuraamaan sen kotimaan urheilu-uutisia ja muita lähteitä?

Järjestelmällisyys palkitaan. Voittaa tahtova vedonlyöjä ja alaa seuraava vedonlyöjä huomaa, jos muut lyövät sankoin joukon vetoa ennakkosuosikin puolesta. Altavastaajan kerroin voi tällaisessa tilanteessa nousta ylikertoimeksi, sillä vedonlyöntitoimisto reagoi tällaiseen pienentämällä ennakkosuosikin kerrointa, ja nostamalla vähemmän pelatun joukkueen kerrointa. Vedonlyöntitoimisto pienentää täten omaa riskiään.

Lisäksi kannattaa aina vertailla eri vedonlyöntitoimistoja. Veikkaus ei ole enää ainoa vaihtoehto. Internet on pullollaan erilaisia vedonlyöntitoimistoja, joista voi valita suosikkinsa. Oman talletuksen kaksin- tai kolminkertaistavat talletusbonukset eivät mitenkään vähennä näiden online-rahapeliyritysten houkuttelevuutta. Veikkauksella ei ole tarjota minkäänlaisia talletusbonuksia, ja sen kertoimet ovat lähes poikkeuksetta huonommat kuin ulkomaisilla vedonlyöntitoimistoilla. Sitten on vielä se palautusprosentti. Veikkauksen palautusprosentit ovat urheiluvedonlyönnissä 70–88 prosentin luokkaa. Ulkomaiset vedonlyöntitoimistot taas pystyvät tarjoamaan 97 ja 99 prosentin palautusprosentteja, joten ne pitävät itsellään vain pienen osan rahoista. Pelaajien kannalta tämä on puhtaasti hyvä asia; jaossa on enemmän rahaa.

Online-rahapeliyrityksiä on valtava määrä, joten ne joutuvat kilpailemaan keskenään asiakkaista. Yksi tapa kilpailla on tarjota parempia kertoimia. Useimmiten kertoimet ovat käytännössä samat, mutta ole tarkkana! Ajoittain on mahdollisuus jopa arbitraasiin. Arbitraasi tarkoittaa tilannetta, missä saa voittoa täysin ilman riskiä. Arbitraasitilanne voi syntyä urheiluvedonlyönnissä silloin, jos kaksi eri vedonlyöntitoimistoa antavat kertoimet, joille muodostuu palautusprosentiksi yli 100. Pelaaja jää varmasti voitolle. Vedonlyöntitoimistot eivät kuitenkaan varsinaisesti tähtää tällaisiin tilanteisiin. Kyseessä voi olla jokin moka, ja loppujen lopuksi se kieltäytyy maksamasta muuta, kuin alkuperäisen panoksen palautuksen.

Voitokas pelaaminen

Vedonlyönti vaatii siis järjestelmällisyyttä, itsekuria, aitoa kiinnostusta urheiluun ja jonkun verran pääomaa, mitä sijoittaa pelaamiseen. Jos oma vahvuus on jalkapallo, kannattaa keskittyä jalkapallopelien tulosveikkaukseen ja oppia aiheesta lisää niin paljon, kun mahdollista. Omia virheitä pitää miettiä ja analysoida, jotta niitä ei tekisi uudestaan.

Yksi avainsana voitokkaaseen pelaamiseen on veikkausbonusten hyödyntäminen. Jos online-vedonlyöntitoimisto tarjoaa mahdollisuutta kolminkertaistaa pelaamasi summa talletusbonuksilla, kannattaa siihen mahdollisuuteen tarttua. Lue vain ehdot huolella ensin, ettet vahingossa tule toimineeksi bonusehtojen vastaisesti, ja menetä rahoja. Toinen hyvä idea on seurata asiantuntijoiden antamia pelivihjeitä. Pelivihjeitä on netissä pilvin pimein. Joistain vihjeistä joutuu maksamaan, toisia pääsee lukemaan ilmaiseksi. Vaikeus onkin löytyä henkilö tai verkkosivusto, minkä vihjeitä oikeasti kannattaa seurata.